fbpx

Mobiele telefoons worden nog steeds slecht beveiligd. Bijna een kwart van de Nederlanders zegt helemaal geen beveiligingsapp te hebben geinstalleerd. En een kwart zegt niet te weten of zijn mobiel is voorzien van een vorm van beveiliging.

Dat zijn resultaten waarmee het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag naar buiten is gekomen. Iets meer dan de helft (52%) van de ondervraagde Nederlanders heeft geen beveiligingsprogramma op zijn telefoon geïnstalleerd. Bijna een kwart (24%) van de ondervraagde mobiele-telefoongebruikers zegt helemaal geen beveiligingssoftware op het apparaat te hebben.
12- tot 25-jarigen en personen van 65 jaar en ouder wisten het vaakst niet of hun computer en/of mobiele telefoon is voorzien van een beveiliging. Daarbij is overigens een opvallend verschil te zien tussen mannen en vrouwen, aldus het CBS. Van de vrouwen wist 31% niet of de mobiele telefoon over beveiligingssoftware beschikt. Voor mannen lag dit percentage lager, 17%.

Leave a comment