fbpx

Verschillende Google Drive-gebruikers laten weten dat ze maanden aan data missen in hun cloudopslag. De oorzaak is bij Google nog onbekend.

De afgelopen dagen melden steeds meer Google Drive-gebruikers zich met problemen: plots zijn er bestanden of zelfs hele mappen uit hun cloudopslag verdwenen. Ongeveer zes dagen geleden meldde een Google-gebruiker zich aan op het Google Drive-hulpforum. De gebruiker meldt dat er bestanden uit Google Drive verdwenen zijn, en dat het lijkt alsof Google de klok heeft teruggedraaid naar mei 2023.

Hij blijkt niet de enige te zijn: de post staat nog maar sinds 22 november online, maar trok in tussentijd de aandacht van meerdere gebruikers. Die reageerden sindsdien meermaals dat hetzelfde bij hen gebeurde. Google Drive is alles wat ze de laatste paar maanden hebben geupload simpelweg te zijn vergeten. Het probleem kwam aanvankelijk bij de helpdesk van Google terecht, waar ze de verloren gegevens probeerden terughalen. Ondertussen kijken de ingenieurs van Google ernaar, maar de data werd nog steeds niet teruggevonden.