fbpx

Beveiliging van gegevens is voor ondernemers en particulieren een belangrijk aandachtspunt.

De hoeveelheid gegevens die we verwerken heeft gigantische vormen aangenomen. Het aantal verschillende apparaten waarmee we deze gegevens verwerken is eveneens sterk toegenomen. Misbruik of verlies van gegevens kan desastreuze gevolgen hebben voor zowel particulieren als bedrijven.
Sinds de invoering van de AVG in mei 2018 is daar voor (zelfstandige) ondernemers een wettelijke verplichting bijgekomen om persoonsgegevens die worden verwerkt, voldoende te beveiligen en te beheren.

Voor particuliere gebruikers is het van belang dat de (persoonlijke) gegevens die zij op hun computer, tablet en/of smartphone hebben opgeslagen, goed zijn beveiligd en dat er regelmatig een back-up wordt gemaakt.

Ondernemers hebben daarbij nog een aantal wettelijke verplichtingen in het kader van gegevensverwerking en bewaartermijnen.

Voor veel gebruikers geldt dat zij regelmatig gebruik maken van allerlei gegevens op hun apparatuur. Zij hebben echter geen idee of zij voldoende beveiligd zijn en of bij verlies van gegevens alles definitief verloren is.

De PC Desk helpt particulieren en bedrijven bij een verantwoord gebruik van hun apparatuur en het verwerken van gegevens en biedt verschillende oplossingen op het gebied van informatiebeveiliging. Dit betreft niet alleen directe beveiliging van gegevens, maar kan ook variëren van lokale back-ups tot een volledig geautomatiseerde en bewaakte back-up in de cloud.